عسل داراي خواص درماني متعددي است. از جمله اين خواص مي توان به بهبود زخم ها، التهاب ها و سوختگي ها اشاره کرد. عسل طبيعيت در طب سنتي از جايگاه ويژه اي برخوردار است. عسل به از ارزشمندترين مواد غذايي است که به دليل دارا بودن مواد مغذي مانند مواد معدني، قندهاي طبيعي، ويتامين ها و به خصوص انرژي که دارند بسيار حائز اهميت است علاوه بر آن در طب سنتي به بهبود گلودرد، بيماري هاي گوارشي، سرفه و … نيز اشاره شده است .
روش خانگي براي تشخيص عسل طبيعي، آسان ترين روش ها براي تشخيص عسل طبيعي در مقايسه با آزمايش است اما آزمايش يک روش دقيق و مطمئن بوده در حالي که بقيه روش ها مطمئن نبوده و تنها به صورت نسبي در تشخيص شما کمک مي کند.
عسل طبيعي بعد از ريخته شدن در آب سرد حالت چسبندگي خود را حفظ کرده و به سختي در آب حل مي شود در حالي که عسل هاي تقلبي بعد از ريخته شدن در آب به راحتي در آب حل مي شوند. عسل طبيعي عطر و طعم گياهان را همراه خود دارد و با گذاشتن در دهان آب مي شود اما عسل هاي تقلبي مانند آبنبات به سرعت در دهان حل نمي شود.
تشخيص عسل طبيعي با کبريت يک شايعه يا حقيقت؟ سر کبريت يا شمع را به عسل آغشته کنيد و بعد از آن اقدام به روشن کردن کبريت و شمع نماييد اگر داخل عسل آب باشد کبريت و شمع به دليل وجود رطوبت روشن نخواهد شد و عسل داراي مقداري آب به عنوان ناخالصي است. براي آزمايش بهتر مي توانيد يک سر گوش پاک کن را به عسل آغشته کرده و اقدام به آتش زدن آن نماييد. آتش گرفتن عسل به اين معني است که، عسل طبيعي است.
مقداري عسل را بر روي نان تست بماليد بعد از چند دقيقه اگر نان شل و نمدار شد يعني عسل داراي ناخالصي است و اگر نان تست سفت شد به اين معني است که عسل از کيفيت بالايي برخوردار است.
تشخيص عسل با تخم مرغ يکي از روش هاي جالب است براي اينکار تنها کافي است که عسل را با زرده تخم مرغ خام ترکيب کنيد بعد از مدتي اگر زرده تخم مرغ مانند زرده تخم مرغ آب پز شده شد به اين معني است که عسل طبيعي است در غير اينصورت عسل تقلبي است.
در فرايند تهيه عسل ممکن است که با آب رقيق شده باشد. اگر عسل با استفاده از آب رقيق شده باشد هنگامي که عسل را بر روي دستمال کاغذي يا هر نوع جذب کننده ديگري بريزيم مقداري از آب را جذب خود مي کند در حالي که در عسل طبيعي اين پديده اتفاق مي افتد. توجه داشته باشي راه هاي ديگري نيز براي ناخالص کردن عسل وجود دارد که با استفاده از اين روش قابل تشخيص نخواهد بود.
عسل طبيعي به دليل ترکيباتي که دارد مانند دياستاژ و … با سرد شدن هوا ته نشين شده و همانند شکرک (قندک) خود را نشان مي دهد. تفاوت عسل شکرک زده با مرباي شکرک زده به اين صورت است که بلورهاي عسل رس بسته به مراتب از بلورهاي شکرک مربا کوچکتر است. پديده شکرک زدن تنها در عسل هاي طبيعي مشاهده مي شود.
عسل علاوه بر شيريني که داراي طعمي به خصوص است که تنها در عسل يافت مي شود عسل هاي مصنوعي تنها داراي شيريني هستند و از اين مزه مستثني هستند. عسل طبيعي علاوه بر شيريني که دارند داراي طعمي مطبوع هستند که بسته به شهر گياهاني که از آن استخراج مي شود متفاوت است. اين امر در حالي است که عسل هاي طبيعي تنها داراي شيريني هستند و هيچ طعم بخصوصي ندارند.
با برداشتن ظرف عسل بوي مطبوعي از آن ساطع مي شود اگر درپوش عسل را بعد از مدتي برداشتيد و هيچ رايحه اي از آن ساطع نشد تا حدودي به عسل تقلبي مشکوک است. نوع رايحه اي که از عسل به مشام مي خورد با توجه به نوع گل استحصال شده از آن متفاوت است.
عسل طبيعي نسبت به عسل تقلبي به سرعت در دهان آب مي شود در حالي که عسل تقلبي مانند آبنبات است.
درباره این سایت